top of page

Po večeru ve sklípku byla Výzva v Mikulově opravdu výzvou

Aktualizováno: 21. 6. 2021

Minulou sobotu jsme se zúčastnily s Kačkou posledního závodu série Rock Point Horské Výzvy. Jak už název napovídá, jde o sérii trailových kopečkových závodu. Předchozí akce byly na Šumave, v Krkonoších, Beskydech, Krušných horách, v Jeseníkách

a na Sázavě atd. Závodníci si mohli vybrat z trasy 26 km a poloviční 13 km. Stejnou trasu bylo možné si vybrat i pro běh se psy. Závodní sobota byl den jako z učebnice krásných dnů. Protože se závod běžel v samém centru jižní Moravy, tak příprava nemohla být jinde, než v jednom z místních sklípků (ve více než v jednom:-)). Naštěstí se šlo celkem brzy spát, takže nohy jsem měla celkem lehké a energie na rozdávání:-). Počasí bylo slunečně krásné, trasa vedla přes vinice a počet závodníků byl příjemně nízký ve srovnání třeba se sériích Run Czechu. Jenom bych vytkla organizátorům nesmyslný čas na registrace od 7-10 hod. ráno, když start byl od 12 hod. Další mínus je, že jsou k dispozici pouze placené fotografie. Můj názor je jasný. Závodník má na závodě uhradit pouze registrační poplatek a tím to končí....Všechno ostatní placený není správné a nedělá to přátele mezi závodníky a organizátory.

13,6 km jsme uběhly za 1:20 min a skončily jsme na 10 a 11 místě ze 113 žen. Převýšení na trase bylo 360 km. Atmosféra závodu byla velmi příjemná a méně komerční než třeba RunCzech. V příštím roce bych se proto další výzvy ráda zúčastnila.

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page